Известие

Collapse
No announcement yet.

Питанка за крушки на фаровете на 156 1.8 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питанка за крушки на фаровете на 156 1.8 ТС

Колеги,искам да попитам колко вата са оригиналните крушки на късите и на дългите на 156 1.8 ТС.И мога ли да си сложа по- силни.Целта е да си увелича значително видимоста нощно време.Ксенон не искам да слагам.На пазара много марки и разновидности крушки,чуда са кои са най-добрия вариянт като качество и цена.
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Стандартно са 12V/55W - къси/дълги.
    Преди да пробваш с други крушки си огледай рефлектора дали не се е зацапал или пък пластмасата на фара да не се е матирала.
    Пробвай да сложиш халогени грушки Philips X-tream vision, подобряват с много видимостта.

Comment

Първоначално публикувано от Nikosaul Покажи съобщение
      Стандартно са 12V/55W - къси/дълги.
      Преди да пробваш с други крушки си огледай рефлектора дали не се е зацапал или пък пластмасата на фара да не се е матирала.
      Пробвай да сложиш халогени грушки Philips X-tream vision, подобряват с много видимостта.

Пластмасата,няма грам матирване по нея.Но като се вгледах от близо забелязах и на двата фара по една малка пукнатина на пластмасата.Което ми е ясно,че намалява видимоста,но мойте са просто мега слаби.Ако не са тия за магла,направо е дома на покойника.Имат нужда и от реглаж.Това лесно може да се уреди,като взема други крушки.Кое точно е рефлектора,това което е като огледало от вътрешната част на фара ли?

Comment

Да, това е рефлектора (облата част около крушката) и по него се събира фин прах.
        Изряден фар+Реглаж+Филипса и ще виждаш и на мокър асфалт...
        Last edited by Nikosaul; d.m.y г., 19:55.

Comment

Повече ватове = изгорели рефлектори и букси
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Nikosaul Покажи съобщение
            Да, това е рефлектора и по него се събира фин прах.

Иначе крушката за дълги същата като за къси ли е,и какво да използвам при почистването на рефлекторите.Само сухо памучно парче достатъчно ли е?

Comment

не са същите, като почнеш да го чистиш сигурно ще се разпадне
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Странно, моите нито се разпаднаха докато ги почиствах с микрофибърна кърпа, нито ми нагоряха за две години, а се наслушах на куп истории... крушките на късите са H7, a дългите и за мъгла са H1 и всичкитe са 12V/55W.
                Last edited by Nikosaul; d.m.y г., 20:05.

Comment

То ако е на разпадане, мисля че рефлектора ще бъде нацепен.А и тия Филипс и те са по 55 вата.Така че не виждам притеснения.

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                    То ако е на разпадане, мисля че рефлектора ще бъде нацепен.А и тия Филипс и те са по 55 вата.Така че не виждам притеснения.
                    Повече ток консумират, за да светят по-ярко, но не е проблем за инсталацията.

Comment

Идната седмица ги поръчвам,писна ми да се кьорава.

Comment

Ако искаш наистина да светиш и виждаш и не пречиш на другите - лупи за вгаждане !
                        Всичко друго е дрън-дрън и пари на вятъра !
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Даже има кой да му монтира лупи в Холандия https://www.retrofitlab.com/en/contact.html
                          ...

Comment

Колеги какво представляват въпросните лупи.Виждал сам цял фар с лупи,ама само лупи за вграждане не съм виждал.

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                              Ако искаш наистина да светиш и виждаш и не пречиш на другите - лупи за вгаждане !
                              Всичко друго е дрън-дрън и пари на вятъра !
                              С две ръце и два крака съм за този вариант. Ще се оръсиш 80лв за халогенни крушки, които няма да светят както свети една ксенонова. Все пак говорим за 1600lm срещу 3200lm за ксеноновата светлина.

Edit: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=64941&page=1
                              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
                              X